måndag, juni 13, 2011

WWKD i Halmstad och tekniska problem

I lördags var jag tillsammans med 11 andra glada stickerskor i Norre Katts park här i Halmstad och stickade. Det var första gången som vädret faktiskt tillåtet oss att sitta i parken fast det är så vi utlyser det hela varje år. Det blev lite väl varmt i solgasset men jag satt lite i halvskuggan ett bra tag. Just min stickning var ett för dagen påbörjat projekt som ska bli en liten kofta till yngsta barnbarnet. Tror inte hennes mamma läser min blogg så ofta så jag kan nog tryggt skriva det här utan att överraskningen blir förstörd. Det ska bli en mössa till också och även storasyster ska få en likadan mössa men en tröja istället för kofta. Skönt att inte dra tröjor över huvudet på bebisar. Storasyster, tidigare kalla Lillfröken, är över 2 år nu så hon klarar det. Vad ska man kalla barnen för nu när dom är två? Lillfröken och Minstafröken? Kanske en ny Lillfröken och en Storfröken. Hur som helst blev jag klar med bakstycket i lördags.
Har ägnat mig att läsa bloggar i kväll. Var ganska många som jag inte läst sedan förra veckan. Men alla mina kommentarer, de allra flesta, gick inte att få iväg. Fattar inte varför. Tycker att jag har så många tekniska problem numera. Jag får inte till stycken i min text och nu inte kommentarer till andra. Ibland blir jag bara så less.

onsdag, juni 08, 2011

En varm dag igen och likadan natt

Det känns som det ska bli en tropisk natt igen. Jag som inte gillar värme på natten när jag ska sova tycker kanske inte det är så kul. Kattfröken gillar det dock och går mest ut och in hela tiden. Men hon är inne på nätterna för det har jag bestämt. Jag har varit på APT (arbetsplatsträff) ikväll. Det var 4 förskolor som hade gemensam träff och delade med sig av vad och hur man jobbat under arbetsåret. Intressant och bra tycker jag. Har aldrig förstått varför man alltid ska uppfinna hjulet själv och gång efter annan. Jobbar sista veckan i skolan för den här gången. Nästa vecka och en till är det förskolan som gäller. Därefter blir det semester. Det ska bli så skönt så skönt. Igår kväll innan jag gick till sängs la jag upp maskor till mina ärmar. Det blev 206 maskor. Nu ska jag bara kontrollräkna dom och sticka första varvet. Sedan blir det sängen. På lördag är det WWKD här i Halmstad. Ska bli kul. Hoppas då att vädret blir bra så vi kan sitta ute i parken för första gången och inte inne på konditoriet för att det regnar.

måndag, juni 06, 2011

Nationaldagen och min Binge-jacka

Vad ska man säga om nationaldagen? Den har inte gått obemärkt förbi om man säger så. Det räckte med att sätta på radion. Det finns i mina ögon bara en fördel med denna dag, jag är ledig från jobbet. Men jag hade hellre varit ledig på annandag pingst. Har absolut mer känsla för den dagen. Jag behöver inte en speciell dag för att veta att jag är svensk och bor i Sverige. Det finns inget naturligt eller speciellt med denna påhittade dag. Som alla förstår är jag inte precis nationalist. Men glad att få bo i Sverige är jag ju. Vi har demokrati och yttrandefrihet. Bara det. Men jag blir ju mörkrädd när jag hörde om den undersökning man gjort bland den yngre delen av vår befolkning. Dom vill ha en stark ledare som bestämmer själv bl a. Det är så himla varmt ute så vi har gjort som man brukar göra nere på kontinenten (inte turister från Sverige då) och i Hammarkullen. Vi har varit inne. Det får bli utgång lite senare när det blir lite svalare. Men då måste man ju göra något nyttigt. Vad gör en sådan som jag då? Stickar så klart. Framstyckena till min Binge-jacka är klara. Och då blev det så klart fotografering. Det är bak och framstyckena på bilden. Mönstret heter Blomster. Bara att sätta igång med armarna nu då. Det här med Binge var ju faktiskt roligt. Har för 100 år sedan stickat två par tumvantar till mina yngre systrar. Båda i två-färgsstickning. Men jag var allt utom nöjd med resultatet. Så jag har aldrig mer prövat utan hållit mig till flätor och andra ytmönster och så favoriten spetsstickning. Jag kanske ska tänka om.
I morgon är det jobb igen. Nästa vecka ska jag jobba i skolan igen. Har gjort det nu i några veckor. Framför allt i förskoleklass men även hos trean.

lördag, juni 04, 2011

Badpremiär och svenska jordgubbar

Det var inte första gången för i år som Mannen och jag var på stranden men det var första gången jag badade. Och det var ett härligt dopp. Jag tyckte inte ens att vattnet var kallt när jag gick i och det gjorde mig förvånad. Det här var bara början, hoppas jag. Ikväll åt vi grillat kött och sallad med avslutning av svenska jordgubbar. Vi åt belgiska häromdagen. Men om badet gjorde mig överraskad åt det positiva hållet så gjorde gubbarna motsatsen. Dom smakade inte mycket och absolut mindre än belgarna. Vad besvikna vi blev. Det är en lång och skön helg det här året eftersom den 6 juni är på måndag. Så igår tog jag en semesterdag och fick en sammanhängande ledighet på 5 dagar. Bra investering tycker jag. I går var vi och hälsade på barnbarnen med föräldrar och i morgon ska vi till Malmö och hälsa på familjens yngsta dotter. Dom är lite spridda numera rent geografiskt. Men det får funka det också. Tur att vi ska iväg i morgon för jag hade inte kunnat vara mer på stranden för den här gången. Slarvade när jag smörjde in mig idag så jag är ganska rödfläckig. Och det räcker med sol för den här vändan. Det känns som att sommaren är på väg och semestern inte är så långt bort ändå. Något att se fram emot. Och i år innehåller den stickstämman också. Så nog har jag något att se fram emot alltid. Jag har bara ett par varv kvar på framstycken på min bingejacka nu. Måste fota när dom är klara. Så är det bara att lägga upp nya maskor för ett par ärmar sedan. Men det är roligt att sticka binge. Men jag ser inte fram emot monteringen. Och jag har en massa idéer om nya projekt som är tålamodsprövande att inte få sätta igång med på direkten.