onsdag, februari 23, 2011

En lugn vecka … märkligt.

Det är en lugn vecka. Igår kväll var det visserligen kommunfullmäktige men för övrigt har jag inget en enda kväll på hela veckan. Det känns som att jag måste glömt något. Jag är inte van vid sådant här. Jag har stickat lite på mina framstycken på min Bingejacka. Det är knepigt de där första varven innan jag kan se mönstret. Men det går sakta men säkert framåt. Sedan går det liksom bara fortare och fortare. Det är väl psykologi kan jag tro. På lördag har Sandstickan sitt stickcafé och då ska jag bland annat få höra lite från Stickas årsmöte. Inte har jag vare sig råd eller tid att åka till Stockholm för att gå på ett möte i några timmar en eftermiddag. Synd att dom inte förstår att vi är en massa medlemmar ute i landet som också önskar delta. Man kunde kanske variera sig mellan Malmö, Göteborg, Stockholm och någon norrlandsstad. Men icke, bara Stockholm som räknas, varje år.

lördag, februari 19, 2011

Den nya ”Hemslöjd” och Reykjaviks herrstickklubb

Då är det helg igen. Betyder bl a att jag får sova lite. Denna vecka har jag haft två dagar med väckarklockan ringande 04.30. Det är inte loligt som barnen brukar säga. I varje fall inte för en kvällsmänniska som jag. Jag har varit på två stickcaféer under veckan. Ger mig mycket energi och lust. Det är inte att förakta. Och igår kväll avslutade jag min arbetsvecka med att träffa fem av mina arbetskamrater på middag hemma hos en av dom. Hon ska sluta på vår gemensamma förskola och börja på en annan. Mycket trevligt hade vi. Som julklapp i julas fick jag en julklapp av Mannen som jag önskat mig. En årsprenumeration på tidningen Hemslöjden. När den kom nu med första numret så hade den bytt skepnad och namn. Den heter numera bara ”Hemslöjd” och har blivit jättebra tycker jag. Prenumererade på tidningen under 70-talet och har sedan bara läst den sporadiskt. Temat för tidningen var ull den här gången. Och det är ju ett kärt ämne för en stickare. En tidning som det kommer att ta ett tag att läsa. Läser och omläser och går igenom gång efter gång. Ett klart tecken på en bra tidning. En artikel handlar om Patrick Hassel-Zein som numera bor på Island. Denna man krokar och har gjort en bok speciellt för män om krokning. Låter det inte helt underbart? Och det finns tydligen något som heter ”Reykjaviks herrstickklubb”. Låter det inte helt underbart? När kommer jag att stöta på Halmstads herrstickklubb tro? Eller Göteborgs herrstickklubb? Jag tycker det skulle vara så häftigt om det kom fler män som både stickar, virkar och krokar.

söndag, februari 13, 2011

En ganska lugn vecka

Så har det gått ytterligare en vecka av livet. Faktiskt blev det en ganska lugn vecka. Är ju inte precis van vid det. I både måndags och tisdags kväll kunde jag vara hemma. En så ljuvlig känsla. I onsdags hade vi sista gången på vår Binge-kurs. Vi har redan planerat in några gånger till för det behövs. Jo, jag hann sticka klart bakstycket och har nu fått hjälp med uträkning, själva tänket, för att komma igång med framstyckena. Man stickar dom i ett och lägger paneler mellan som man klipper i sedan. Så nu är det bara att sticka vidare. Och i torsdags var det styrelsemöte i Hemslöjden här i Halmstad. I går, lördag, hade vi i partiet en kommunpolitisk dag då vi försökte diskutera vad vi vill med utgångspunkt ”hur vill vi i ha det i Halmstad år 2030?”. Blev ett väldigt spännande samtal. I går kväll såg vi tillsammans med våra bästa vänner andra deltävlingen i Melodifestivalen. Lite bättre än förra veckan men man undrar vad dom har haft att välja på från början när det här ska vara det bästa som fanns. Så får man se framåt och där finns en ny vecka. På tisdag är det stickcafé på Hemslöjden och på onsdag på Vattenporten. Jo, ibland kör det ihop sig. Men just i det här fallet är det ju bara nöje. Och så har jag Kulturnämnden på onsdag eftermiddag. Det är mitt livs andra. Är riktigt spännande fortfarande. Resten av veckan är helt ren. Är det inte en underbar tanke?

söndag, februari 06, 2011

Tiden går och stickningen växer

Ja, veckorna går så fort så ibland känns det inte som att jag hänger med. Men stickningen, bingen, växer och är snart klar. Ja, bakstycket alltså. Vi har en extra gång på binge-kursen på onsdag och jag hade bestämt mig för att göra den klar till dess så jag kan få hjälp att komma igång med framstyckena då. Och det blir jag, klar alltså. Sedan är det bara framstyckena och ärmarna kvar. Nja, monteringen är ju också. Och det är väl där det knepiga är. Uppklippning och allt. I måndags hade vi studiedag om den nya skollagen och den reviderade läroplanen. Förskolan blir nu en helt egen skolform och man inför begreppen utbildning och undervisning. Känns lite konstigt när man sätter det i relation till 1-åringar. Känner mig väldigt kluven när jag försöker anpassa mig till detta nya sätt att se på förskolebarn och mig själv som lärare. I onsdags hade vi stickcafé på Vattenporten. Det känns som ett riktigt vattenhål och det känns bra. Nu blir det inget förrän den 16 igen. Men innan dess ska jag hinna med en kommunalpolitisk dag, fira mannens och min 7-årsdag och ett stickcafé hos hemslöjden. Dessutom jobbet så klart och för närvarande, nu efter årsskiftet, så jobbar jag heltid. Så med andra ord, det går runt.

tisdag, februari 01, 2011

Garntävling

Tävling hos Ginas stickblogg. Jag önskar mig garnet i alla fall. Kanske du också.